BIMgenius

  • TOPLULUK
  • ETKINLIKLER
  • SOHBET
  • TAKVIM
  • MEKAN
  • YAYINLAR
  • ILETISIM
  • TOPLULUK
  • ETKINLIKLER
  • SOHBET
  • TAKVIM
  • MEKAN
  • YAYINLAR
  • ILETISIM

Gelecek Etkinliklerimiz


Resim
e-posta listemize kaydolun

BIMgenius'ta gelecek hafta New Balance Hesaplamalı Tasarım Kreatif Yöneticisi Onur Yüce Gün, PhD sunumuyla "Parçalardan Bütünsel Anlamlara Hesaplamalı Tasarım" konusunu ele alacağız. Mimarlıktan endüstriyel pratiğe hesaplamalı tasarım, değişen mimarlık pratiği, yeni yetenekler, endüstriler arası geçiş gibi pek çok konuyu tartışacağımız canlı yayınımız 25 Haziran Perşembe 20:30'da BIMgenius Youtube kanalında. Aynı zamanda MIT SA+P kadrosunda Hesaplamalı Tasarım konusunda ders veren Onur Yüce Gün'ün Medium blog yazıları ve akademik yayınlarına bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Canlı yayın için kanalımıza kaydolup hatırlatıcı oluştumayı unutmayın. Canlı yayın bağlantısı için linke tıklayınız:

Geçmiş Etkinliklerimiz


Resim
​BIM sürecinde disiplinlerarası koordinasyon ve veri paylaşımı
Ümit Balaban
​
Anel
​22.03.2017

Herhangi bir yapı tasarım sürecinin başarısı tasarım süreci boyunca üretilen verinin tasarım sürecinin tüm paydaşları arasında verimli bir sekilde paylaşılması ve yine bu verinin yapının tüm ömrü boyunca nihai kullanıcı için hazır hale getirilebilmesine bağlıdır.Bu prensipten yola çıkarak bir seri haline getirmeyi umduğumuz ve Studio-X'in ev sahipliği yapacağı etkinlikler için başlangıç noktası olarak Ümit Balaban'ın sunumuya BIM sürecinde disiplinlerarası koordinasyon ve veri paylaşımı konusu'nu ele alıyoruz. 

Resim
​LOD Kavramı ve BIM süreci optimizasyonu
Daniel Kazado
ProCS
19.04.2017

LOD Kavramı ve BIM Süreci optimizasyonu" konusunu ele alacağımız ikinci BIMgenius etkinliğimiz Daniel Kazado'nun sunumuyla 19 Nisan Çarşamba günü 19:00'da yine Studio-X'in ev sahipliğinde gerçekleşecek.​

Resim
BIM projelerinde organizasyon yapısı ve döküman yönetimi
Dursun Furkan Çapkın
YPU
24.05.2017​

"BIM Projelerinde Organizasyon Yapısı ve Döküman Yönetimi" konusunu ele alacağımız üçüncü BIMgenius etkinliğimiz Dursun Furkan Çapkın'ın sunumuyla 24 Mayıs Çarşamba günü 19:00'da yine Studio-X'in ev sahipliğinde gerçekleşecek.






Resim
MuuM'dan kısa kısa BIM öyküleri
Murat Aksu
MuuM
20.09.2017

​​BIMgenius etkinlik serisine MuuM Mimarlık'tan 3 farklı BIM öyküsü ile devam ediyoruz. Murat Aksu'nun sunumu ve MuuM tasarım ekibinin katkılarıyla, "Yarışma, Mimari ve İç Mimari" projeleri üzerinden MuuM Mimarlık'ın BIM'i nasıl hayata geçirdiğini dinleyecek ve uygulamadaki pratik güçlükleri tartışacağız.

Resim
Open BIM, IFC ve birlikte çalışabilirlik
Burcu Esen Barutçu
​AEC3
18.10.2017​

Bu ayın BIMgenius etkinliğinde openBIM kavramını tartışacağız. İşverenler için OpenBIM yaklaşımının önemi nedir? Proje müellifleri yapı bilgi modellerini IFC standardına uygun olarak nasıl oluşturabilir? BIM Yöneticisi IFC modellerinin koordinasyonu nasıl gerçekleştirebilir? İşveren tarafından modellerin 'İşveren Bilgi Gereksinimleri’ne uygunluğu nasıl kontrol edilir gibi soruların cevaplarını arayacağımız bu etkinlikte Burcu Esen Barutçu'nun sunumuyla openBIM’e dair bilinmesi gereken temel kavramlar ve openBIM iş akışlarında kullanılan araç ve yöntemleri ele alacağız.
  
​

Resim
Tasarımdan uygulamaya BIM
Melike Altınışık
Melike Altınışık Mimarlık
22.11.2017

Bu ayın BIMgenius ektinliğinde  tasarım süreçlerinde bir anlayış değişikliğine yol açan "Parametrik Tasarım" kavramını ele alıyoruz. Tasarımda elimizdeki yeni imkanlar nedir? Uygulamada ise bizi ne gibi güçlükler bekliyor? Melike Altınışık'ın sunumuyla gerçek proje örnekleri üzerinden "Tasarımdan Uygulamaya BIM" başlığı altında paramerik tasarım konusunu tartışmaya başlıyoruz


Resim
​Konum bazlı veri madenciliği veya yemek sepeti ile kent tasarlamak
Bilge Kobas, Can Sucuoglu, Cemal Koray Bingöl
Super Eight
20.12.2017
​

BIMgenius bu ay "Veri Madenciliği" ve tasarım ilişkisini ele alıyor. Tasarım anlayışları teknolojinin sunduğu yeni olanaklar ile şekil değiştiriyor. Etrafımızdaki dünya ile ilişkilerimizi tanımlayan ve günümüz insanını değişteren instagram, facebook gibi sosyal medya uygulamaları ile oturduğumuz yerden dünyaya ulaşabildiğimiz google maps benzeri araçlar analog yöntemler ile erişilmesi neredeyse imkansız olan büyük bir veri havuzunu kullanımımıza sunuyor. Bu etkinliğimizde Bilge Kobas, Can Sucuoglu ve Cemal Koray Bingöl'ün sunumuyla sosyal medya uygulamaları ve çeşitli internet sitelerinden veri çekip bunları coğrafi konumlarıyla birlikte görselleştirerek nasıl tasarıma yön verecek şekilde kullanacağımızı tartışıcağız ve aynı zamanda bildiğimiz şehirlerin bilmediğiniz yönlerini öğreneceğiz. " Büyük Veri" tasarım için orada bir yerde bizi bekliyor.



​

Resim
Mevcut binalardan mega projelere BIM+MEP
Behnam Aghbali
Saina Danışmanlık Mühendislik 
24.01.2018
​
​

Bu ayın BIMgenius etkinliğinde Saina Danışmanlık'tan Behnam Aghbali'nin sunumuyla mevcut binalar, mega projeler ve altyapı projeleri üzerinden BIM ile mühendislik uygulamalarını tartışıyoruz. Mevcut binalarda 3-boyutlu tarama teknolojileri ve nokta bulutu uygulamaları BIM ile nasıl entegre ediliyor, mega projelerde model yönetimi ve kurgulanması nasıl olmalı, altyapı projelerinde modelleme nasıl yapılmalı gibi pek çok soruya cevap arayacak, Dynamo gibi araçlar ile tasarım süreçlerini nasıl hızlandırabileceğimizi gerçek proje örnekleri üzerinden değerlendirme şansı yakalayacağız.

Resim
Raylı sistemlerde BIM ile proje yönetimi
Sinan Düz
İBB Avrupa Yakası Raylı Sistem Müd.
Uğur Kaya, Bahadır Demirtaş, Azize Karadoğan, Gizem Atalay
EMAY Uluslararası Müh.ve Müş.
21.02.2018​

BIMgenius etkinliğinde bu ay İBB Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü'nden Sinan Düz ile EMAY Uluslararası Mühendislik ve Müşavirlik A.Ş'den Uğur Kaya, Bahadır Demirtaş, Azize Karadoğan, ve izem Atalay'ın sunumlarıyla "Raylı sistemlerde BIM ile proje yönetimi" konusunu ele alıyoruz. Hem işveren hem de müşavir açısından BIM büyük altyapı projelerinin yönetilmesini nasıl kolaylaştırıyor, karşılaşılan güçlükler nelerdir gibi merak ettiğiniz pek çok soruya cevaplar arayacak ve BIM'in büyük ölçekte kullanımını tartışma şansı yakalayacağız.


Resim
​BIM+BEM Açık veri formatları ile bina enerji modellemesi 
İbrahim Utku Başyazıcı
Doxa87
​21.03.2018

​BIMgenius etkinliğinde bu ay "BIM + BEM Açık Veri Formatları ile Bina Enerji Modellemesi " konusunu ele alıyoruz. Geçmiş etkinliklerde tartışma şansı bulduğumuz açık veri formatları ile tasarım ve modellemenin ne kadar mümkün olduğunu, modellemede karşılaşılan problemleri ve açık verinin sağladığı olanakları değerlendirme şansı bulacağımız bu etkinlikte  OpenBIM kavramını da tekrar ele alacağız. 

​

Resim
​Teoriden pratiğe BIM eğitimi
Doç. Dr. Ümit Işıkdağ
Mimar Sinan Üniversitesi
​18.04.2018
​

11. BIMgenius etkinliğimizde bu ay Umit Isikdag'ın sunumuyla BIM eğitimi sürecini, BIM eğitiminde karşılaşılan problemleri, yapı endüstrisinin beklentilerini ve BIM eğitimi ile ilgili yeni akademik akademik programları "Teoriden pratiğe BIM eğitimi" başlığı altında tartışıyoruz.

Resim
Scan to BIM uygulamaları ve iş akışları
Hasan Bora Yavuz
Litech Mühendislik
​23.05.2018​
​

​Bu ay BIMgenius etkinliğimizde, Hasan Bora Yavuz'un sunumuyla saha aşamasından başlayarak 3 boyutlu tarama teknolojilerinin nasıl BIM ile entegre edilebileceğini, lazer tarama teknolojisinin temellerini, tarama teknolojileri ile metraj ve tasarım doğrulama yöntemlerini ele alacak ve ayrıca Leica C10 donanımı ile 3B tarama pratiği yapma şansı bulacağız.


Resim
Yapı Sektörünün Dijital Geleceği 
Dicle Demircioğlu, GMWM
Ahmet Çıtıpıtıoğlu, TAV
Nejat Babür, Anel
Tuğba Başer, 
Penta Teknoloji
Utku Başyazıcı, Doxa87, Moderatör
​07.11.2018
​BIMgenius topluluğu olarak Autodesk 'in desteği ile Yapı Endüstri Merkezi'nde 7 Kasım'da Yapı Sektörünün Dijital Geleceği temasıyla etkinliklerimize tekrar başlıyoruz. GMW Mimarlık yönetici ortağı Dicle Demircioglu, TAV İnşaat Tasarım Koordinatörü Ahmet Citipitioglu, Anel Grup Mühendislik Direktörü Nejat Babur ve Penta Teknoloji Teknik Şatış Yöneticisi Tuğba Başer'in sunumları ve panel bölümümüz ile 3 saat boyunca BIM, dijital tasarım ve yapı sektörünün geleceğini konuşacağız
Resim
BIM Akıllı Eleman Hazırlama Süreçleri - İmatçıdan Tasarımcıya Bir Vaka Analizi
Serkan Elibollar, ProCS​
​23.01.2019


​
BIMgenius 2019 etkinliklerine çok tartışlan bir konu ile başlıyoruz. BIM akıllı eleman kütüphaneleri nasıl hazırlanmalı, imalatçı modelleri hangi verileri içermeli, model boyutları ne olmalı, bu tercihlerin tasarım süreçlerine etkileri gibi pek çok detayı ProCS'tan Serkan Elibollar'ın sunumu ile iklimlendirme sektörü imalatçılarının İSKİD URGE BIM projesi kapsamında akıllı eleman hazırlama deneyimleri üzerinden tartışacağız
Resim
Sayısallaşan İnşaat Süreçlerini Anlamak - Dubai Emaar Projesi Örneği
Elif Koru, TAV​
28.02.2019


​
BIMgenius'ta bu ay TAV İnşaat'tan Elif Koru'nun sunumuyla sayısallaşan inşaat kavramını, proje paydaşları arasındaki ilişkileri, resmi belge ve onay süreçlerinin nasıl dijitalleştiğini, saha ile olan iletişimi ve insan faktörünü dikkate alarak dijitaleşme sürecinin nasıl yönetilmesi gerektiğini Dubai Emaar projesi örneği üzerinden tartışacağız.

Resim
BIM ve VR
Burçin Gürbüz, TasarımAtlas Mimarlık
​20.03.2019
BIMgenius'ta bu ay TasarımATLAS Mimarlık kurucusu Burçin Gürbüz'ün sunumuyla BIM ve VR arasındaki ilişkiyi, gelecekte tasarımın bundan nasıl etkileneceğini, BIM ve VR teknolojisinin nasıl entegre edilmesi gerektiği gibi pek çok detayı tartışacağız.
Resim
BIM ile Programlama 
Adem Özay, Revitera
​17.04.2019
BIMgenius'ta bu ay Revitera'dan Adem Özay'ın sunumuyla BIM ile Programlamanın olanak ve kısıtlarını, temel BIM platformlarından Revit’e kod ile kullanıcı müdahelesi için tanımlı araçları, bunların karşılaştırılmasını, API ile programlamanın ön gereksinimlerini ve karşılaşılan zorlukları tartışacağız.
Resim
Bulut Tabanlı Tasarımın Geleceği 
Niyazi Kemer, Autodesk
​22.05.2019
BIMgenius'ta bu ay Autodesk Türkiye'den Niyazi Kemer'in sunumuyla tasarım ve inşaat süreçlerinin bulut tabanlı araçlar ile nasıl yönetilmesi gerektiğini, paydaşlar arasındaki veri alışverişi açısından yeni olanakları, bulut tabanlı döküman yönetimi prensiplerini ve değişen tasarım süreçlerini bugünden geleceğe geniş bir perspektif ile ele alacağız.

Resim
Açık Veri Temelli BIM Süreci Yönetimi 
Alev Yalçınkaya, Rönesans İnşaat
​23.10.2019



​
BIMgenius yeni dönem etkinliklerinin ilkinde Rönesans Türkiye İnşaat Grubu Yapı Bilgi Modelleme Müdürü Alev Yalçınkaya'nın sunumuyla "Açık Veri ile BIM Süreci Yönetimi" konusunu ele alıyoruz. Farklı yazılımların tasarım ve uygulama sürecinde kullanımı, yazılımlar arası birlikte çalışabilirlik problemleri, açık veri veya IFC temelli veri aktarımı gibi pek çok uygulama pratiğini ele alacağımız bu etkinliğimiz için yeni mekanımız KWORKS Girişimcilik Merkezi.
Resim
Yapı Sektöründe Dijital Dönüşümü 
Utku Başyazıcı, Doxa87
Bahadır Demirtaş, EMAY
Behnam Aghbali, Saina Danışmanlık 
Uğur Kaya, EMAY
Ümit Balaban, ​Anel
​​15.11.2019
BIMgenius üniversite etkinlikleri serisine Özyeğin Üniversitesi ile başlıyor. Doxa87'den Utku Başyazıcı, Saina Mühendislik'ten Behnam Aghbali, Emay'dan Bahadır Demirtaş ve Uğur Kaya ile Anel'den Ümit Balaban'nın sunumlarıyla geleceğin profesyonelleri ile Yapı Sektöründe Dijital Dönüşümü tartışacağız.
Resim
4D ve Ötesi
Mehmet Polat Diker, RedHotBIM
​​25.12.2019


​

BIMgenius'ta bu ay RedHotBIM kurucusu Mehmet Polat Diker'in sunumuyla, BIM tabanlı faz planlama ile metraj ve maliyet analizi konularında yanlış bilinenler ve karşılaşılan problemleri konuşacağız.

Resim
Robotlar ve Atölyeye Dönüş  
Efe Gözen, FAAB
​26.02.2020

BIMgenius zorunlu bir aradan sonra müthiş bir konu ile geri dönüyor.Kullanımı hızla yaygınlaşan dijital üretim araçları, teknolojik gelişmeleri kendi pratiklerine uyarlamaya hep tereddüt ile yaklaşmış olan mimarların ve inşaat sektörünün bile ilgisini çekmiş durumda. Gelişen teknoloji ve dönüşen mesleki ağlar içerisinde mimarın yeni rolü ne olacak? Mimar, özü olan zanaatkarlığı ve atölyeyi arkasında bırakıp ofise geçmesiyle bilfiil müdahil olmayı bıraktığı fiziksel üretim sürecine yeniden hakim olabilir mi? Hesaplamalı tasarım tekniklerinin dijital üretim araçları ile birlikte kullanımı sonucu yapım süreci yeniden bütünsel olarak kurgulanabilir mi? Çoğu sektörün değişmez kaidesi haline gelen otomasyon, biricik üretimler gerçekleştirme amaçlı mimarlık pratiğini nasıl etkileyecek? 
Powered by Create your own unique website with customizable templates.